Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schapenwol isolatie

Isoleren met schapenwol is erg populair. Het biedt zowel een uitstekende thermische als akoestische isolatie en beschikt over meerdere natuurlijke eigenschappen. Lees hier meer over deze eigenschappen en de toepassingen van dit natuurlijke isolatiemateriaal.

 

schapenwol isolatie plaatsen Eigenschappen als isolatiemateriaal

Schapenwol is een 100% natuurlijk product dat geschikt is voor allerlei isolatiedoeleinden. De ruwe wol wordt door middel van een speciaal productieproces vervilt. Van deze viltlagen worden de isolatiematten en dekens gemaakt.

Vocht wordt goed in de wol opgenomen en het materiaal kan tot 35% van z’n eigen gewicht dragen zonder dat de isolatie-eigenschappen daardoor verminderen. Schapenwol heeft een natuurlijke vochtregulering die schimmels voorkomt.

 

Schapenwol isolatie toepassingen Toepassing van schapenwol

Schapenwol wordt toegepast om holle ruimtes op te vullen tussen daken, wanden of vloeren. Zo kan de lucht ertussen minder bewegen waardoor schapenwol uitstekend als isolatiemateriaal dient.

Schapenwol isolatie is perfect geschikt voor toepassing in houtskeletbouw. Door de vochtabsorberende eigenschappen van de wol, blijven de houten structuren goed geconserveerd.

 

 

Verkrijgbaarheid en structuur

Het materiaal is verkrijgbaar als isolatiedeken of als isolatietegel met diktes variërend van 50mm tot 150mm. Het bestaat doorgaans uit twee lagen schapenwol van verschillende structuur. De eerste laag is een dichte structuur met een grote treksterkte. Deze laag is donkerder dan de tweede laag die een open structuur heeft voor uitstekende isolatie-eigenschappen.

 

Maten, gebruik en gezondheid

Schapenwol wordt verwerkt tot een rol die makkelijk te scheuren is en daarom gemakkelijk te plaatsen en weg te halen is. Het materiaal is eenvoudig op maat te maken met een elektrisch mes. Bovendien is schapenwol uitstekend geschikt voor hergebruik.

In tegenstelling tot andere soorten isolatiematerialen niet irriterend voor de huid of voor de longen.

 

 

Schapenwol isolatie prijzen

Gemiddeld genomen kosten isolatieplaten van schapenwol van 60 mm dik €20 – €25 per vierkante meter. Schapenwol is duurder dan andere (natuurlijke) soorten isolatiematerialen.

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw woning ecologisch te laten isoleren? Maak nu gebruik van onze offerteservice en ontvang vrijblijvend prijzen op maat van uw project.
✓ Klik hier voor meer informatie.

 

Schapenwol isolatie prijs

 Technische eigenschappen van schapenwol

– Warmteopslagcapaciteit: 1720-1750 J/kgK
– Diffusieweerstand: 1-5
– Lambdawaarde: 0.035-0.039 W/mK
– Brandklasse: B2-E

 

Luchtzuiverend schapenwol isolatie

Luchtzuiverende eigenschappen

Het is wetenschappelijk bewezen dat keratine, een dierlijk eiwit dat in grote getale in schapenwol aanwezig is, schadelijke gassen – zoals radon, stikstofdioxide of formaldehyde – uit de lucht kan opnemen.

Door schapenwol isolatie toe te passen in de woning kan het percentage aan vluchtige schadelijke gassen met 50% verminderd worden.

 

Schapenwol isolatie brandveiligheid Brandveiligheid

De brandklasse van isolatiematerialen wordt ingedeeld van klasse A tot F, waar A voor onbrandbaar en F voor heel brandbaar staat. Aan schapenwol werd de klasse B2-E toegekend. Bij brand zal het materiaal alleen verkolen en de vlammen niet verder verspreiden.
De lagen met een dichte structuur zijn van zichzelf brandvertragend. Die met een open structuur kunnen door boraten nog extra brandvertragend gemaakt worden.

 

schapenwol milieu Schapenwol isolatie en het milieu

Schapenwol bestaat voor bijna 100% uit volledig natuurlijke stoffen.
Om de wol brandvertragend en insectenwerend te maken, worden in de regel wel wat chemicaliën gebruikt (boorzouten of sulcofuron).

Het materiaal is na gebruik volledig composteerbaar waardoor het milieu niet belast wordt.

 

 

Samengevat: voordelen van isolatie met schapenwol

  • Goede warmte-isolatie
  • Veilig en makkelijk te verwerken, niet irriterend
  • Duurzaam en ecologisch materiaal
  • Goede akoestische isolatie
  • Goede warmteopslagcapaciteit
  • 100% recycleerbaar (cradle to cradle)
  • Hoge vochtabsorptie en luchtzuiverende eigenschappen

 

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten