Isolatie-info.nl

Beste spouwmuurisolatie volgens prijs en isolatiewaarde

Welk type spouwmuurisolatie het beste is voor jouw woning hangt af van verschillende factoren. Enerzijds hangt dit af van de bestaande situatie (spouwdikte en vochtigheidsgraad) en anderzijds van persoonlijke voorkeuren (budget, ecologie). Wat nu de beste spouwmuurisolatie is volgens deze diverse factoren lees je in dit artikel.

Aannemers en voorstellen gratis vergelijken? Vraag hier prijzen aan voor spouwmuurisolatie.

 

 

Spowumuurisolatie: Beste isolatieSpouwmuurisolatie met de beste isolatiewaarde

Wanneer we louter naar de isolerende prestaties van de verschillende materialen kijken, dan kunnen we concluderen dat PUR (polyurethaanschuim) in grote lijnen het beste isoleert. PUR heeft de beste isolatiewaarde met een Lambda waarde van 0.030 W/mK. Het wordt vloeibaar in de spouw gespoten waarna het expandeert en daarbij alle naden en kieren vult. Hierdoor ontstaat een naadloze isolatie zonder koudebruggen. Het materiaal verzakt niet en blijft in de loop der jaren goed op zijn plaats zitten. PUR isoleert dus erg goed, maar het is ook het duurste isolatiemateriaal en niet de meest milieuvriendelijke oplossing.

Meer info over PUR spouwmuurisolatie vind je hier.

 

 

Beste spouwmuurisolatie qua prijs / kwaliteit

Indien je op zoek bent naar een isolatiemateriaal met de beste prijs/kwaliteit verhouding dan kun je het beste kiezen voor spouwmuurisolatie met HR++ glaswol, of voor spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels (polystyreen parels). Beide materialen worden in de spouw geblazen en beschikken over gunstige Isolatiewaarden (0.034 W/mk). Deze is weliswaar iets minder gunstig dan bij PUR maar daar staat tegenover dat EPS parels en glaswol spouwmuurisolatie een stuk goedkoper zijn dan PUR.

Spouwmuurisolatie met HR++ glaswol of EPS HR++ parels: 15 tot 20 euro per vierkante meter Spouwmuurisolatie met PUR:  25 tot 30 euro per vierkante meter

 

 

Ecologisch verantwoorde isolatiematerialen

Glaswol is voor toepassing als spouwmuurisolatie de meest milieuvriendelijke oplossing. Verschillende instituten hebben hier onderzoek naar gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat de huidige generatie glaswolvlokken weinig milieubelastend zijn. De grondstoffen voor glaswol zijn volop aanwezig (gerecycleerd glas, zand en andere mineralen) en het materiaal is recycleerbaar. Er is geen sprake van uitputting van bronnen en de energie die nodig is voor productie blijft beperkt. Verder isoleert glaswol erg goed waardoor huishoudens minder energie gaan gebruiken en dat is erg gunstig voor het milieu.

 

Diagnose beste spouwmuurisolatie

 

Plaatselijke factoren

Alle bovengenoemde materialen zijn uitstekende isolatiematerialen en kunnen dus in principe gerekend worden tot de categorie: beste spouwmuurisolatie. Maar niet iedere spouw is even geschikt voor een bepaald soort isolatiemateriaal. Mocht de spouwmuur bijvoorbeeld erg smal zijn of vervuild, dan is isolatie met PUR in veel gevallen de beste optie. In andere gevallen is isolatie met glaswol of EPS parels een betere keuze. Een nadere inspectie van de spouw en de gevel is nodig om tot een juiste productkeuze te komen.

Geraak je er zelf niet helemaal uit, dan kan het ook lonen om een vrijblijvende diagnose aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten. Zo krijg je een breed perspectief op alle mogelijkheden en kun je de voor- en nadelen van de diverse isolatieproducten objectief tegen elkaar afwegen. In feite kun je geen verkeerde beslissing nemen omdat alle bovenstaande materialen goed isoleren. Voor welke methode je ook kiest, je gaat er flink wat energie mee besparen! Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen en diagnoses aan bij verschillende gespecialiseerde aannemers. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Offertes voor spouwmuurisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten