Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gipsplaten met isolatie: toepassingen & prijs

Wil je je binnenmuren, plafond, dak, … snel isoleren en afwerken? Dan zijn gipsplaten met isolatie ideaal.  Vanwege de hoge isolatiewaarde zijn vooral PIR gipsplaten populair, maar je kan gyproc ook combineren met andere isolatiematerialen. Alles over de toepassingen, plaatsing, prijzen, … lees je hier!

Ga snel naar:
Toepassingen van gips met isolatie
Hoe gipsplaten met isolatie plaatsen?
Gipsplaten met isolatie: prijzen
Mogelijke valkuilen
Zelf plaatsen of met vakspecialist?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor gipsplaten met isolatie?

Wil je isolatiewerken aan de binnenkant van je huis uitvoeren? Dan is het erg handig om gipsplaten met isolatie te gebruiken. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap: je wanden, plafond en/of dak zijn niet alleen goed geïsoleerd, maar ook meteen afgewerkt. Je hoeft de isolatie met gyproc hierna alleen nog te schilderen, pleisteren, behangen, … Met zulke PUR-, EPS- of PIR-gipsplaten profiteer je van…

  • Thermische isolatie: wil je de binnenkant van jouw huis thermisch isoleren om warmteverlies te vermijden? Ga dan voor PIR-platen met gips. Die halen een erg hoge isolatiewaarde, waardoor je effectief isoleert met een relatief dunne isolatielaag.
  • Geluidsisolatie: isoleer je je plafond of scheidings- of voorzetwanden? Dan is geluidsisolatie bijna net zo belangrijk als thermische isolatie. Zo demp je niet alleen buitengeluiden, maar ook de geluidsoverdracht tussen de ruimtes in je woning. Daarvoor gebruikt een isolatiespecialist geluidsisolerend gipskarton, rots-of glaswol en eventueel ook speciale profielen.
  • Snelle plaatsing: kan je de isolatie met gipsplaten gewoon rechtstreeks verlijmen op de ondergrond? Dan gaat de plaatsing erg snel. Het isoleren en afwerken doe je namelijk in 1 keer. Zo bespaar je veel arbeidskosten.
  • Verschillende uitvoeringen: er zijn meerdere uitvoeringen van gipsplaten met isolatie beschikbaar. Zowel de dikte van de gipsplaat als de dikte van de isolatielaag kunnen bv. verschillen. Daarnaast zijn er ook meerdere materialen: PIR gipsplaat, EPS gipsplaat, rotswol gipsplaat, …

Wil je gipsplaten met isolatie plaatsen? Vraag dan zeker eerst advies aan een erkende isolatiespecialist in je buurt. Die analyseert jouw project en stelt dan een passende oplossing voor. Start je aanvraag hier!

gipsplaten met isolatie

 

Mogelijke toepassingen van gips met isolatie

Gipsplaten met isolatie zijn alleen bedoeld om je woning langs binnen te isoleren. Concreet kan je zulke panelen gebruiken voor de volgende isolatieprojecten:

 

1. Wanden isoleren

Is je spouwmuur niet geschikt om te isoleren en wil je je gevel niet renoveren? Dan kan je je binnenmuren ook isoleren met isolatieplaten met gips. Zo’n voorzetwand met gyproc is ook ideaal om onafgewerkte binnenmuren, bedrading, leidingen, … weg te werken. Of wil je een ruimte anders indelen met een scheidingswand? Ook voor zo’n project kan een vakspecialist gips met isolatie gebruiken.

Je binnenmuren isoleren? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat!

 

2. Plafonds isoleren

Vooral voor de plafonds van tussenverdiepingen zijn gipsplaten met isolatie ideaal. Met zo’n verlaagd plafond ga je warmteverlies tegen, verbeter je de akoestiek in de ruimte, demp je lucht- en contactgeluiden van de bovenverdieping, … Een spanplafond met isolatie is ook een mogelijkheid, maar bij gyprocplaten met isolatie is de kans op beschadiging kleiner en zijn de materialen goedkoper.

Je plafond isoleren? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat!

 

3. Hellende daken isoleren

Heb je geen dakrenovatie voor ogen? Dan is je schuine dak langs binnen isoleren de meest praktische en goedkope methode. Een vakspecialist kan het isolatiemateriaal tussen de houten balken aanbrengen en dan afwerken met bv. kunststof panelen. Maar nog makkelijker is om gewoon gipsplaten met isolatie vast te schroeven op die draagstructuur. Zo is je dak binnen no-time geïsoleerd.

Je hellend dak isoleren? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat!

 

TIP: laat je goed adviseren door een isolatiespecialist!

Je woning langs binnen isoleren, is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het risico op koudebruggen (onderbrekingen in de isolatielaag) is bv. groter dan bij isolatiewerken aan de buitenkant. Voor een mooi eindresultaat schakel je dus een ervaren isolatiespecialist in. Die kiest de beste aanpak en voert die ook perfect uit.

Op zoek naar een betrouwbare isolatiespecialist in je buurt? Die vind je snel, eenvoudig en kosteloos via onze offerteservice.

 

Hoe gipsplaten met isolatie plaatsen?

Er zijn 2 manieren om gipsplaten met isolatie te bevestigen. Een vakspecialist kan werken met metalen profielen of de gyprocplaten rechtstreeks tegen de ondergrond verlijmen. Welke plaatsingsmethode het beste is, hangt vooral af van de staat van de ondergrond. Hieronder wat meer uitleg!

 

OPTIE 1: gipsplaten met isolatie plaatsen met profielen

Zijn je binnenmuren of plafonds niet helemaal egaal of wil je bekabeling, leidingen, … wegwerken? Dan zal een isolatiespecialist meestal werken met een draagstructuur van metalen profielen. Tegen deze profielen bevestigt hij dan de gipsplaten met isolatie. Achteraf hoef je dan alleen nog de gyprocplaten verder af te werken.

Richtprijs: 40 à 80 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking

 

OPTIE 2: gipsplaten met isolatie verlijmen

Gaat het om effen binnenwanden of een stevig plafond? Dan hoeft een vakspecialist niet eerst een metalen draagstructuur aan te brengen. In plaats daarvan kan hij gewoon de isolatieplaten met gips verlijmen op de ondergrond met speciaal kleefgips. Dat gaat uiteraard nog sneller, waardoor je project ook goedkoper zal zijn.

Richtprijs: 30 à 70 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking

 

Gipsplaten met isolatie: prijzen

Hoeveel betaal je nu gemiddeld voor gipsplaten met isolatie? De prijs zal vooral afhangen van het type en de dikte van de panelen, de plaatsingsmethode, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Gemiddeld kan je rekenen op de volgende richtprijzen:

  • Gipsplaten met isolatie met profielen: 40 à 80 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking
  • Gipsplaten met isolatie verlijmen: 30 à 70 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking

BELANGRIJK: de kosten voor je project kunnen ook verschillen van vakspecialist tot vakspecialist. Daarom is het slim om meerdere offertes te vergelijken. Let dan op kostenposten, gebruikte materialen, inbegrepen werkzaamheden, … Ontvang gratis advies en prijzen op maat van meerdere isolatiespecialisten!

 

isolatie met gipsplaat

 

Mogelijke valkuilen

Wil je zeker zijn dat je gipsplaten met isolatie optimaal presteren? Dan is een correcte plaatsing essentieel. Overweeg je om zelf aan de slag te gaan? Vermijd dan deze veelgemaakte fouten:

  • Verkeerde isolatiemateriaal: voor een optimaal rendement is het essentieel om het juiste isolatiemateriaal te kiezen dat tegen de gyproc is bevestigd. Wil je bv. vooral thermisch isoleren? Dan zijn PIR gipsplaten ideaal. Is echter vooral een goede geluidsisolatie belangrijk (bv. bij een scheidingswand of plafond)? Ga dan voor gipsplaten met rotswol of glaswol.
  • Onvoldoende dikte: bij langs binnen isoleren moet je een evenwicht zoeken tussen het ruimteverlies in je woning en de dikte van de isolatielaag. Wil je echter een bepaalde R-waarde bereiken met je gipsplaten met isolatie? Zorg er dan voor dat je panelen kiest met genoeg isolatiemateriaal. Zo ben je zeker van een optimale thermische isolatie en dus ook van lagere stookkosten.
  • Geen dampscherm: bij bepaalde materialen als minerale wol heb je een dampscherm nodig tussen de isolatie en de gipsplaten. Anders kan vocht in je isolatiemateriaal dringen en condenseren. En zo gaat de isolerende werking na verloop van tijd verloren.
  • Luchtlekken: luchtdicht isoleren langs binnen vergt de nodige expertise. Tussen je muren en je ramen, je muren en je vloer, … kunnen namelijk onderbrekingen in de isolatielaag ontstaan. Door zulke koudebruggen stijgt ook het risico op vochtproblemen. Ga je zelf aan de slag? Let er dan goed op dat je met je isolatieplaten met gips geen luchtlekken krijgt.
  • Verkeerde profielen: wil je werken met metalen profielen voor je voorzetwand, scheidingswand of verlaagde plafond? Dan bestaan er speciale geluidsisolerende profielen die je kan gebruiken. Die kosten iets meer, maar zorgen wel voor een optimale geluidsisolatie. Sta hier dus zeker even bij stil als je metalen profielen nodig hebt.

 

Zelf plaatsen of met vakspecialist?

Ben je een ervaren doe-het-zelver? Dan kan je eventueel zelf gipsplaten met isolatie kopen en plaatsen. Hou wel rekening met enkele mogelijke valkuilen tijdens het monteren. Om 100% zeker te zijn van een optimaal eindresultaat, is en blijft het veiliger om een isolatiespecialist in te schakelen. Zo reken je op…

  • Advies op maat: zijn verlijmde gipsplaten met isolatie mogelijk of gebruik je beter een draagstructuur met metalen profielen? Welke isolatiedikte kies je? En wat is het beste isolatiemateriaal voor je gyprocplaten? Een isolatiespecialist geeft je graag advies van A tot Z.
  • Kwalitatieve materialen: een isolatiespecialist werkt alleen met hoogwaardige isolatieplaten met gips. Zo ben je zeker van een optimale isolatie op lange termijn. Maar daar blijft het niet bij… Ook het bevestigingsmateriaal, de metalen profielen, … zijn sowieso van topkwaliteit.
  • Correcte & snelle plaatsing: een ervaren isolatiespecialist plaatst je gyproc met isolatie zoals het hoort. Hij bereidt de ondergrond correct voor, monteert de gipsplaten en zorgt voor een nauwkeurige afwerking zonder luchtlekken. Door zijn ervaring gaan de werken bovendien snel vooruit.
  • Subsidies & financiële voordelen: voor de meeste isolatieprojecten maak je aanspraak op de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Je isolatiespecialist vertelt je graag meer over de voorwaarden, bedragen, … Bovendien bezorgt hij je ook alle documenten voor een correcte aanvraag. En is je woning minstens 2 jaar oud? Dan betaal je slechts 9% btw op de arbeidskosten.

Op zoek naar een betrouwbare isolatiespecialist? Geen probleem, je kan gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere erkende experts via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten