Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie bedrijven

Het isoleren van de spouwmuur is specialistenwerk. Je laat het dan ook best uitvoeren door gespecialiseerde spouwmuurisolatie bedrijven of aannemers. Tips voor een vlotte samenwerking en hoe je offertes en voorstellen moet vergelijken ontdek je hier.

Ga snel naar: erkende bedrijven – hoe offertes vergelijken?spouwmuursolatie bedrijf zoeken

 

Hoe kies ik een spouwmuurisolatie bedrijf?

Bij je zoektocht naar een spouwmuurisolatie bedrijf is het aangeraden om verschillende aannemers met elkaar te vergelijken. Maar waarop moet je letten bij die vergelijking en hoe kies je uiteindelijk het meest geschikte bedrijf voor je project? We overlopen de belangrijkste beslissingfactoren.

 1. Voorgestelde isolatiemateriaal

  Sommige spouwmuurisolatie bedrijven werken met meerdere soorten isolatiemateriaal, anderen beperken zich uit gemak of overtuiging tot 1 materiaal waarin ze gespecialiseerd zijn. In dat laatste geval bestaat de kans dat de aannemer enkel zijn voorkeursmateriaal naar voor schuift als optie, terwijl er voor jouw project misschien beter gewerkt wordt met een ander isolatiemateriaal. Door voorstellen te vergelijken en je goed te informeren, krijg je beter zicht op wat voor jou de beste oplossing is.

 2. Vertrouwen

  Een goed en vertrouwd gevoel bij je spouwmuurisolatie aannemer en een vlotte en duidelijke communicatie zijn vanaf de start belangrijk. Correcte en duidelijke afspraken voorkomen namelijk heel wat frustraties en misverstanden.

  Valt een offerte van een bepaalde isolatiespecialist bijvoorbeeld duurder uit dan verwacht? Dan kan het goede gevoel dat je erbij hebt en je overtuiging van een vlotte samenwerking alsnog de doorslag geven om toch voor hem te kiezen. Tip: kies voor een erkend isolatiebedrijf om zeker te zijn van kwaliteit. Lees er meer over verderop in het artikel.

 3. Prijs

  De kostprijs is uiteraard een van de belangrijkste factoren bij je beslissing. Gemiddeld betaal je voor spouwmuurisolatie € 15 à 30 per m². Staar je niet blind op de prijs alleen. Hou ook rekening met de terugverdientijd en het rendement van het gekozen isolatiemateriaal. Sommige isolatiematerialen zullen bijvoorbeeld duurder zijn, maar wel beter isoleren en op termijn dus extra voordeel opleveren.

  Laat vrijblijvend een onderzoek van je spouw uitvoeren. Zo kom je te weten of spouwmuurisolatie mogelijk is, welk isolatiemateriaal best gebruikt wordt en krijg je een beeld van de kosten en terugverdientijd van je investering. Achteraf kan je nog beslissen of je de werken al dan niet laat uitvoeren. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

Kies voor een erkend spouwmuurisolatie bedrijf

Sommige fabrikanten verplichten aannemers om een opleiding te volgen alvorens ze hun product mogen plaatsen. Deze opleidingen worden regelmatig herhaald en vaak volgen er ook bijscholingen.

Sommige fabrikanten reiken zelfs labels uit aan hun erkende installateurs. Supafil isolatie van fabrikant Knauf Insulation bijvoorbeeld, mag enkel geplaatst worden door Supafil erkende installateurs. Een installateur moet daarvoor een opleiding volgen bij fabrikant Knauf, waarna hij een unieke Supafil Erkend Installateur licentie krijgt. Let op, niet elke fabrikant werkt met verplichte opleidingen en licenties.

Wil je aanspraak maken op een subsidie voor spouwmuurisolatie? Dan is het een voorwaarde dat je de werken laat uitvoeren door een deskundig isolatiebedrijf met een KVK-inschrijving. Vraag hier zeker naar als je offertes vergelijkt. Alle vakmannen die ingeschreven zijn op de Buldit offerteservice beschikken trouwens over de nodige bekwaamheden. Offertes bij hun aanvragen kan via de offertepagina.

 

spouwmuurisolatie bedrijven
Bij het na-isoleren van een bestaande spouw, worden gaten in de voegen van de gevel gemaakt waarlangs het isolatiemateriaal naar de spouwmuur geblazen wordt. Achteraf worden de gaatjes weer netjes gedicht zodat je er niets meer van ziet. Lees meer over de plaatsing en voorwaarden voor spouwmuurisolatie.

 

Welk isolatiemateriaal kies ik best?

Spouwmuren isoleren kan met verschillende isolatiematerialen. EPS-parels, Knauf Supafil (gaswol) en PUR spuitisolatie worden daarbij het vaakst gebruikt:

Type
spouwmuurisolatie
Gemiddelde prijs
per m² (excl. btw)
Rijwoning
(97 m²)
Halfopen bebouwing
(107 m²)
Open bebouwing
(140 m²)
PUR-schuim€ 25 - 30€ 2.425 - 2.910€ 2.675 - 3.210€ 3.500 - 4.200
EPS-parels€ 20 - 25€ 1.940 - 2.425€ 2.140 - 2.675€ 2.800 - 3.500
Glaswol (Knauf Supafil)€ 15 - 20€ 1.455 - 1.940€ 1.605 - 2.140€ 2.100 - 2.800

 

Wat is de beste keuze?

Naast de prijs en persoonlijke voorkeur, spelen nog andere factoren een rol bij het bepalen van het meest geschikte isolatiemateriaal voor de spouw:

 • De grootte van de voegen: het na-isoleren van een spouwmuur gebeurt via de gevel. Daarbij wordt het isolatiemateriaal via gaatjes in de voegen naar de spouw gespoten. Hoe groot de diameter van deze gaten max. kan zijn, is afhankelijk van de dikte van de voegen. Kies daarom voor een isolatiemateriaal waarvan de vereiste minimale boordiameter kleiner is dan de dikte van de voegen. Bij EPS-parels is de vereiste minimale boordiameter 16 mm, bij Supafil 14 mm en bij PUR-spuitisolatie 12 mm.
 • De dikte van de spouwmuur: In een smalle spouwmuur kan je minder isolatiemateriaal aanbrengen. In dat geval moet je kiezen voor isolatiemateriaal met een hoog isolatievermogen. Zo moet je minder dik isoleren en bereik je toch een voldoende hoog isolatieniveau. In vergelijking met EPS-parels en Supafil is PUR-spuitisolatie het best thermisch isolerend. Het is bovendien geschikt voor heel smalle spouwen vanaf 3 cm.
 • Het doel van de spouwisolatie: is het voornaamste doel om thermisch te isoleren, dan kies je best voor een isolatiemateriaal met een hoog thermische isolatievermogen. PUR-schuim scoort daarbij het best in vergelijking met de 2 andere materialen. Wil je bv. ook meer lawaai buiten houden? Dan is een materiaal dat ook akoestisch isoleert aangeraden. Minerale wol presteert op dat vlak beter dan PUR en EPS-parels.

Tip: laat je informeren door verschillende spouwmuurisolatie bedrijven en kijk waarom zij een bepaald isolatiemateriaal aanraden. Door te vergelijken kom je meer te weten over de mogelijkheden en eigenschappen van een materiaal en is het makkelijker om de juiste keuze te maken. Ontvang hier vrijblijvend advies en prijzen op maat.

 

Waarop letten als als ik offertes en prijzen vergelijk?

Spouwmuurisolatie bedrijven vergelijken loont maar overdrijf niet. Als je te veel offertes vergelijkt, bestaat het risico dat je het overzicht verliest waardoor je geen diepgaande analyse kan maken. Het is bijvoorbeeld beter om maar 3 offertes aan te vragen maar die wel grondig te analyseren.

Let er ook op dat je geen appelen met peren vergelijkt. Ga bijvoorbeeld goed na wat in de voorgestelde prijs zit en vergelijk welke isolatiematerialen en bijhorende isolatiewaardes voorgesteld worden. Vraag eventueel ook naar referenties om een beter beeld te krijgen over de kwaliteit van een aannemer.

Controleer ook steeds op hoeveel vierkante meter en op welke spouwdikte de isolatiebedrijven zich baseren in hun voorstel. Schatten ze deze te laag in, dan bestaat het risico dat ze jouw spouw onvoldoende opvullen waardoor deze niet optimaal geïsoleerd is. Het is daarom aangeraden om je spouw op voorhand te laten inspecteren. Zo kan de isolatiespecialist de werken correct inschatten en ben jij verzekerd van een optimale uitvoering. Wil je graag in contact komen met spouwmuurisolatie bedrijven actief in jouw regio? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project via de offertepagina.

 

Isolatiebedrijven zoeken in jouw regio?

Op zoek naar spouwmuurisolatie aannemers in jouw buurt? Via Buldit kom je in contact met spouwmuurisolatie bedrijven uit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Noord-Holland, Rotterdam, Utrecht, Zuid-Holland, … Benieuwd naar een voorstel op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en offertes van isolatiespecialisten uit heel Nederland via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor spouwmuurisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten