Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuinhuis isoleren

Het is niet altijd nodig, maar je tuinhuis isoleren is in veel gevallen wel een goed idee. Zeker als je dit bijgebouw gebruikt als woonruimte, maar ook om de opgeborgen spullen te beschermen tegen vocht. Alles over de mogelijke toepassingen, isolatiematerialen en prijzen om je tuinhuis te isoleren ontdek je in dit artikel.

Ga snel naar:
Wanden tuinhuis isoleren
Vloer tuinhuis isoleren
Dak tuinhuis isoleren
Zelf isoleren of professional?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Moet ik mijn tuinhuis isoleren of niet?

Het is zeker nuttig om isolatie voor je tuinhuis of schuurtje te plaatsen. Vooral als je er dingen in opbergt die kunnen roesten als de luchtvochtigheid te hoog is, zoals tuingereedschap, fietsen, … Als je het tuinhuis als woonruimte gebruikt, is isolatie een echte must. Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Thermische isolatie: als je je tuinhuis gebruikt om in te klussen of te ontspannen, geniet je idealiter van een aangename temperatuur. Met isolatie zal je minder snel last hebben van de kou.
 • Geluidsisolatie: gebruik je je tuinhuis als klus- of repetitieruimte? Dan hebben jij en de buren er baat bij om isolatie in je tuinhuis te plaatsen. Op die manier vermijd je geluidsoverlast.
 • Bescherming tegen vocht: door isolatie zullen er minder snel vochtproblemen en schimmels ontstaan. Bovendien zijn de spullen die je hier opbergt zo ook beter beschermd tegen roest.
 • Langere levensduur: isolatie maakt je tuinhuis steviger en daardoor zal deze langer meegaan dan wanneer je niet isoleert. Je tuinhuis is zo ook beter bestand tegen slecht weer.

Wil jij graag je tuinhuis isoleren? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van meerdere isolatiespecialisten in jouw buurt via onze offerteservice.

tuinhuis isoleren

 

Wanden tuinhuis isoleren

Het is absoluut aangeraden om de wanden van je tuinhuis te isoleren vanwege de grote oppervlakte. Je kan zowel langs de binnenkant of buitenkant isoleren. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijke isolatiemethoden, de kosten en de mogelijke materialen:

 • Methode: kies je ervoor om langs de binnenkant te isoleren met isolatieplaten of minerale wol? Dan bevestig je aan de binnenkant van de wand eerst een dampdoorlatende folie. Daarna plaats je houten latten met het isolatiemateriaal ertussen. Vervolgens plaats je tegen de wandisolatie een dampremmende folie en als laatste werk je af met een binnenwand.
 • Prijs: laat je de isolatiewerken uitvoeren door een professional? Dan mag je rekenen op een prijs van gemiddeld € 30 à 50 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Voer je de klus zelf uit? Dan betaal je alleen de materiaalkosten. Die variëren van € 7 tot € 30 (incl. btw), afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat je kiest.
 • Mogelijke isolatiematerialen: EPS-platen (piepschuim), glaswol, steenwol, PUR- of PIR-platen, …


TIP
: wil jij graag de wanden van je tuinhuis laten isoleren? Ontvang dan vrijblijvend en kosteloos offertes van verschillende experts in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

tuinhuis isoleren professional

 

Vloer tuinhuis isoleren

Om te voorkomen dat vocht en koude lucht omhoog trekken, is het verstandig om ook de vloer van je tuinhuis te isoleren. Dat doe je dan van bovenaf, omdat er meestal geen kruipruimte is. Hieronder lees je meer over vloeren isoleren, de prijs en de mogelijke isolatiematerialen:

 • Methode: idealiter isoleer je de vloer vóór je het tuinhuis plaatst. Maar ook als je dit niet deed, zijn er nog methoden. Om je vloer met platen te isoleren, leg je eerst dampdoorlatende folie op de vloer en bevestig je daarna houten latten hier bovenop. Snij vervolgens het isolatiemateriaal op maat en leg het tussen deze latten. Plaats daarna de vloerbedekking en werk dit af met vloerplinten.
 • Prijs: als je een professional inschakelt, mag je uitgaan van € 25 à 35 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ga je toch zelf je tuinhuisvloer isoleren? Dan betaal je afhankelijk van het gekozen materiaal zo’n € 15 à 45 (incl. btw).
 • Mogelijke isolatiematerialen: PUR-isolatieplaten, PIR-isolatieplaten, resolschuim, …

 

TIP: ben jij op zoek naar een professional om de vloer van je tuinhuis te isoleren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere isolatiespecialisten in jouw buurt.

 

Dak tuinhuis isoleren

Je dak kan je isoleren langs de binnenkant of de buitenkant. Is je dakbedekking aan vernieuwing toe? Dan is langs de buitenkant isoleren de beste keuze. In andere gevallen is langs de binnenkant isoleren aan te raden. We zetten de beste werkwijzen, de prijzen en mogelijke isolatiematerialen in een overzicht:

 • Methode: isoleer je het dak van je tuinhuis langs de binnenkant? Dan plaats je eerst een houten of metalen raamwerk. Daartussen bevestig je isolatiemateriaal zoals minerale wol of PIR-isolatieplaten en een dampscherm om te voorkomen dat vochtige of warme lucht condenseert. De isolatie bedek je vervolgens met gipsplaten of houten/kunststof panelen.
 • Prijs: laat je het isoleren van het dak van je tuinhuis over aan een erkende specialist? Dan betaal je ongeveer € 15 à 75 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Stroop je zelf de mouwen op? Dan kan je op een prijs van € 7 à 30 (incl. btw) rekenen. Het type isolatiemateriaal dat je kiest, heeft uiteraard een invloed op die kostprijs.
 • Mogelijke isolatiematerialen: glaswol, steenwol, PIR-isolatieplaten, …

 

TIP: je tuinhuis isoleren laat je meestal over aan een expert. Zo ben je zeker van een mooi eindresultaat. Ben je nog op zoek naar zo’n isolatiespecialist? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes op maat voor tuinhuis isoleren.

 

Zelf tuinhuis isoleren of professional inschakelen?

Het is altijd aangeraden om een isolatiespecialist in te schakelen. Zo ben je zeker dat de werken correct zijn uitgevoerd. Denk je er toch aan om je tuinhuis zelf te isoleren? We wegen de 2 opties tegen elkaar af:

 

1. Zelf tuinhuis isoleren

Zelf je tuinhuis isoleren is mogelijk als je een ervaren doe-het-zelver bent. Op die manier hoef je geen arbeidskosten te betalen, maar moet je wel zelf je materiaal kopen. De kans op fouten is ook groter dan wanneer je een professional inschakelt. Meestal wegen de nadelen van zelf je tuinhuis isoleren zwaarder dan de voordelen en is het dus beter om de klus aan een expert over te laten.

 

2. Isolatiespecialist inschakelen

Een isolatiespecialist inschakelen is aan het einde van de streep misschien iets duurder, maar je profiteert dan wel van heel wat voordelen. Een kort overzicht:

 • Isolatiewerken combineren: als je een isolatiespecialist inschakelt, kan je gemakkelijk verschillende isolatiewerken in huis met elkaar combineren. Zo kan je de kans grijpen om tegelijkertijd je tuinhuis, je dak, je vloer of zolder te laten isoleren.
 • Advies op maat: hoe weet je welk type isolatiemateriaal geschikt is voor jouw tuinhuis? Hoe bereid je de werken voor? Welke afwerking kies je? Een expert kan jouw specifieke situatie analyseren en op basis daarvan advies geven.
 • Snelle en correcte uitvoering: een professional kent voor elke mogelijke situatie de passende isolatietechniek. Bovendien werkt die door jaren aan ervaring snel én efficiënt. Zo zal het aantal werkuren best wel meevallen, bespaar jij jezelf de moeite en eventuele kosten bij fouten.
 • Kwalitatieve materialen: een isolatiespecialist werkt vaak met betere materialen dan particulieren kunnen vinden in de doe-het-zelfzaak. Niet alleen qua isolatiematerialen, maar ook op vlak van gereedschap, dampschermen, kitmateriaal, … Zo ben je zeker van het beste eindresultaat.

 

Laat je tuinhuis isoleren door een specialist!

Het is sterk aangeraden om je tuinhuis te laten isoleren door een specialist. Die luistert naar jouw vragen en gaat op basis daarvan op zoek naar het beste materiaal en de meest geschikte methode. De beste garantie op een correcte prijs is offertes met elkaar vergelijken. Zo kan je materiaal-, arbeids- en verplaatsingskosten naast elkaar leggen.

Op zoek naar een specialist voor het isoleren van je tuinhuis? Vul dan het aanvraagformulier hieronder in en ontvang gratis en vrijblijvend 2 à 3 offertes:

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten