Prijs spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie laten plaatsen is niet goedkoop. Weet wel dat je er heel wat energie meer kan besparen waardoor je de investering al na enkele jaren kan terugverdienen. Kortom, het is de investering meer dan waard. Info over de spouwmuurisolatie prijs, de terugverdientijd én de subsidies waarop je aanspraak kan maken vind je hier.

Ga snel naar: Prijzen – Terugverdientijd – Subsidies

 

 

Prijs spouwmuurisolatie volgens materiaal

De kostprijs van spouwmuurisolatie is vooral afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Glaswol, EPS-parels en PUR spuitisolatie zijn daarbij het populairst:

 

Materiaal
spouwmuursiolatie
Gemiddelde prijs per m²
(incl. btw ; excl plaatsing)
Eigenschappen
Minerale wol€15 à €20- Goed akoestisch isolerend
- Brandveilig
- Waterafstotend
EPS-parels€20 à €25- Recycleerbaar
- Vochtregulerend
PUR-schuim€25 à €30- Goed om kiertjes
en gaten op te vullen
- Vochtregulerend
- Lange levensduur
Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende isolatiespecialisten uit jouw regio via de offertepagina.

 

1. Prijs spouwmuurisolatie met minerale wol

Minerale wol is de verzamelnaam voor glaswol en steenwol. Beide isolatiematerialen worden aangebracht in vlokken.

Glaswol is het meest voordelige materiaal om een bestaande spouwmuur mee te isoleren. Het is erg duurzaam, brandveilig en waterafstotend. Bovendien zorgt het niet alleen voor een goede thermische maar ook akoestische isolatie. Een voorbeeld van glaswolisolatie die geschikt is voor de spouw is Supafil van Knauf.

Kostprijs spouwmuurisolatie met glaswol: ± €15 à €20
» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

2. Kostprijs spouwmuurisolatie met EPS parels

EPS-parels worden steeds vaker gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur en dat heeft het allemaal te danken aan zijn goede vullingsgraad en ecologische verantwoord karakter. De isolatiewaarde varieert van HR tot HR++.

In vergelijking met glaswol scoren EPS-parels minder goed op vlak van brandveiligheid en akoestische isolatie. Het is wel vochtregulerend en 100% recycleerbaar.

Kostprijs spouwmuurisolatie met EPS korrels: ± €20 à €25
» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

3. Spouwmuurisolatie prijs met PUR

Ten slotte kan je ook nog kiezen voor PUR spouwmuurisolatie. Van alle soorten spouwmuurisolatie is PUR het duurst, maar wel het meest thermisch isolerend. Dat maakt het een prima keuze voor smalle of vervuilde spouwmuren. Het is ook ideaal om kleine kiertjes en gaten op te vullen.

Kostprijs spouwmuurisolatie met PUR: ± €25 à €30
» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

Prijs spouwmuurisolatie

 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De spouwmuur laten isoleren is niet goedkoop. Weet wel dat je er heel wat energie meer kan besparen, waardoor je de investering al na enkele jaren hebt terugverdiend. De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie met glaswol, EPS of PUR bedraagt gemiddeld 3 tot 4 jaar.

De exacte terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals het gebruikte isolatiemateriaal, energieverbruik, de dikte van de spouwmuur, …

 

 

Subsidies voor spouwmuurisolatie

Om de kosten van jouw investering te drukken en deze nog sneller terug te verdienen, kan je ook aanspraak maken op enkele interessante subsidies.

 

1. Nationale subsidies spouwmuurisolatie

Het laten plaatsen van spouwmuurisolatie maakt deel uit van de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Deze subsidie bedraagt €5 per vierkante meter. Let op, het subsidiebudget van 2018 voor woningeigenaars is al volledig gereserveerd. Voorlopig kan je deze subsidie dus niet meer aanvragen.

 

2. Regionale subsidies spouwmuurisolatie

Je kan ook subsidies aanvragen in je eigen gemeente. Elke gemeente heeft daarbij zijn eigen bedragen, voorwaarden en regels. Je vraagt dus best na bij jouw gemeente of er regionale subsidies beschikbaar zijn en wat de voorwaarden zijn.

 

3. Andere financiële maatregelen

Naast de subsidies kan je onder bepaalde voorwaarden ook genieten van enkele interessante financiële maatregelen. Zo kan je in aanmerking komen voor het verlaagde btw-tarief van 6%. Dat is wel enkel van toepassing op de arbeidskosten en niet op het isolatiemateriaal zelf.

Verder biedt de overheid voor de aankoop van spouwmuurisolatie ook de zogenaamde Energiebespaarlening aan. Daarmee kan je voordelig een lening aangaan om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren.

 

TIP: Je kan slechts onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op bovenstaande subsidies. Een van die voorwaarden is dat je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. Een vakman inschakelen heeft verschillende voordelen. Hij kan jou correct adviseren over de subsidies die jij voor jouw specifieke situatie kan aanvragen én kan ook helpen om te voldoen aan alle nodige voorwaarden. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende isolatiespecialisten via de offertepagina.

 

 

Waarom spouwmuurisolatie een goed idee is

  • Hoger warmtecomfort in huis: Jouw woning blijft warmer in de winter en koeler in de zomer.
  • Je kan besparen op de energiefactuur: Doordat je efficiënter kan verwarmen, verbruik je minder energie. Dat is goed voor het milieu en jouw energiefactuur.
  • Snelle terugverdientijd: Dankzij de energiebesparing en subsidies waarop je aanspraak kan maken, heb je de investering al na enkele jaren terugverdiend.
  • Gezonder klimaat in huis
  • Minder kans op vochtproblemen
  • De waarde van jouw woning stijgt

 

 

 

Offertes voor spouwmuurisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen